Fredag hele uka (Innbundet)

Forfatter:

Magnar Kirknes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 392
Illustratør: Kirknes, Magnar
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281691421
Kategori: Mat og drikke
Omtale Fredag hele uka

Fredag hele uka er en sjenerøs og fristende bok som inneholder flere enn 240 av Lises Finckenhagens aller beste oppskrifter. Fristende matretter til alle årstider og anledninger. Du kommer til å bli veldig sulten av å bla i denne boken, og svært glad og mett av å bruke den.

Fredag er ukas beste dag! Skuldrene senkes og vi har tid til å kose oss, lage god mat og være sammen med mennesker vi er glade i. Med Lise Finckenhagens nye kokebok blir hver dag til en fredag. Uansett om det er mandag eller lørdag, filmkveld eller hagefest, regnvær eller sol, påske eller jul.

Boken har vunnet den norske finalen for Best Cookbook Design 2011.

Boken ble utgitt på nytt i 2014 med ny innbinding og ny forside, men med samme innhold.

Til toppen

Lise Finckenhagens fantastiske kokebok fortjener hedersplassen på ethvert kjøkken!
Bent Stiansen

Flere bøker av Lise Finckenhagen:

Anmeldelser Fredag hele uka

"Svært vellykket og veldreid kokebok. Oppskriftene er uvanlig godt presentert, og bildene følger opp. De er ikke fjongere enn at en hver leser med litt praksis vil våge å gi seg i kast."

Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad

"Herlig, humørfylt og fristende kokebok av en flink kokk. Oppskrifter man faktisk tør å prøve seg på!"

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

«Inneholder et flott spenn av oppskrifter, med informative bilder til alle.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Det er et imponerende verk hun presenterer sammen med fotograf Magnar Kirknes. Det som er mest imponerende er at hun gir leserne flotte retter, samtidig som vanskelighetsgraden ikke er alt for stor. Forklaringen til hver enkelt rett er skrevet slik at de aller fleste skal kunne klare å komme i mål. (...) I Fredag hele uka finner man det man måtte ønske seg av smakfulle retter, desserter og kaker. Selv har jeg vært tro mot den italienske kokeboken Sølvskjeen, denne skal nå byttes ut med Finckenhagens meget solide bok. Jeg gleder meg veldig til å stå foran grytene, for dette er den mest spennende norske kokeboken jeg har sett på lenge.»

Helge Kjøniksen, Moss Avis

«Kjempebok! Innbydande og smakfull.»

Sigmund Krøvel-Velle, Hallingdølen

"Lise Finckenhagen er et lite geni med smakspaletten.(...) I det hele tatt byr boken på et overdådig utvalg søtsaker. Dessertene er sanselige, og presenteres både i tekst og bilder med lidenskap."

Torgrim Eggen, D2, Dagens Næringsliv

«Herlige retter som kan serveres hver dag. Nam!»

Reidun Kjelling Nybø, Avisa Nordland

«Har du tenkt å kjøpe EN kokebok i år, så er dette boka! Bare det å lese kapittelinndelingen kan sette en i godt humør, slik som "Når løvet faller", "Ut på tur med noe godt på lur", "Hageparty", "Gode venners lag" og ikke minst "Kvinner som elsker karbo". Her skal det utprøves mange lekre og velsmakende retter. Magnar Kirknes har tatt bildene som virkelig får tennene til å løpe i vann.»

Lisbeth Fosser, Vi i Villa

Til toppen

Om forfatter

Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.

Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.

Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.

Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.

Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.