Lises gatekjøkken (Innbundet)

fristende gatemat fra hele verden

Forfatter:

Finalist til «Beste norske kokebok 2017».

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694378
Kategori: Mat og drikke
Omtale Lises gatekjøkken

Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken.

«Street food» eller gatemat er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.

Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.

I det første opplaget av Lises gatekjøkken har dessverre deler av oppskriften på gresk salat (s. 94) falt ut. Her finner du oppskriften i sin helhet.

Finalist til «Beste norske kokebok 2017»

Til toppen

Du blir både sulten og får reisefeber av å lese denne kokeboken.
Tjodunn Dyrnes, VG

Flere bøker av Lise Finckenhagen:

Anmeldelser Lises gatekjøkken

«Passer for eventyrlystne matelskere som har lyst til å utvide repertoaret ...Du blir både sulten og får reisefeber av å lese denne kokeboken. Oppskriftene, layouten og de fargesprakende bildene til Sara Johannessen spiller på lag og gjør hverandre gode.»

 
Tjodunn Eltvik Dyrnes, VG

«... en av årets klart beste kokebøker ... hvis du ikke finner noe du liker her, er det på tide å oppsøke hjelp ... Vi har testet en hel del av rettene, og kan trygt slå fast at resultatene har blitt usedvanlig godt mottatt av både store og små.»

 
Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«Det er spanande smakar, som nok er nye for veldig mange. Bileta er også flotte, og gjer at du får lyst til å prøva deg på dei ulike rettane. Ei fresh og flott bok med fine fargar. God variasjon i råvarebruken, og som alltid med Lise Finckenhagen treng du ikkje vera tvil om oppskriftene fungerer. Verkeleg ei topp-tre-bok. Det er også eit pluss at du nesten ikkje finn smør og fløyte i denne boka.»

Anja Moen Hareim og Sven Erik Renaa, NRK

«... en flora av eksotiske retter så delikat tilberedt at det faktisk lukter storby av boksidene.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter

Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.

Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.

Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.

Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.

Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.