Arnfinn Johnsen

Arnfinn Johnsen

Arnfinn Johnsen (f. 1958) er en av Norges mest premierte fotografer, og har mottatt en rekke norske og internasjonale priser og utmerkelser for sitt fotografiske arbeid. Blant annet har han blitt kåret til "Årets Fotograf" av Norges Fotografforbund. I 2009 ble Johnsen tildelt en "Bronze Award" og en "Merit Award" i det prestisjefylte fotomagasinet "Black and White" i USA, og samme år fikk han Norges Fotografforbunds aller høyeste utmerkelse: "Gull med Krans".

Johnsen drev i en årrekke et portrett- og reklamestudio i Hamar. Anerkjennelsen av ham som fotograf og kunstner har medført at han har blitt tildelt et kunstneratelier på Disen Kulturveksttun. Han er også utdannet pedagog, og underviser i foto ved Hamar Katedralskole. I 2012 ble han kåret til Norges beste fotolærer.

Johnsen har hatt åtte separatutstillinger og deltok med hele tyve bilder på utstillingen "Midt i ansiktet" på Norsk Museum for Fotografi - Preus Museum. I 2002 ble han plukket ut til å delta i boken "103 øyeblikk" der Morten Krogvold presenterte norsk portrettfotografi. Samme år kjøpte Hasselblad i Sverige et av hans bilder for å presentere i sin katalog.

Mest kjent er han for sitt prosjekt "Gullklubben", der han siden 1992 har portrettert nordmenn som har vunnet gullmedalje i De olympiske leker.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Bibliografi