Nobels fredspris av Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen (Ebok)
Ebok

Nobels fredspris (Ebok)

Serie: Norges nasjonalarv 

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Norges nasjonalarv
ISBN/EAN: 9788281692350
Omtale Nobels fredspris

NOBELS FREDSPRIS ble innstiftet av den svenske oppfinneren og industrimannen Alfred Bernard Nobel (1893-1896). Prisen er blitt utdelt av Den Norske Nobelkomite siden 1901 og regnes i dag som verdens gjeveste utmerkelse. NORGES NASJONALARV er en serie gjennomillustrerte bøker som presenterer våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner. De enkeltstående bøkene tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Hver for seg gir bøkene en oppdatert innføring for lesere som vil gjøre seg bedre kjent med et gitt tema. For en fullstendig oversikt over tilgjengelige titler, se www.norges-nasjonalarv.no.

Til toppen

Andre utgaver

The Nobel peace prize
Engelsk Ebok 2012
Nobels fredspris
Bokmål Innbundet 2012

Flere bøker av Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen:

Anmeldelser Nobels fredspris

Prisverdig om pris

... Kvanvigs hvorfor, hvordan og hvem-bok om Nobels fredspris er ikke redd for å formidle og drøfte det som er problematisk. (...) Hun forsøker ikke å banalisere og hun er heller ikke redd for å presentere konflikter og uenigheter for leseren (...) Dette er en bok som informerer og engasjerer.

Nina Goga, barnebokkritikk.no

Forbilledlig barnebok om Alfred Nobel og fredsprisen

(...) et forbilledlig eksempel på god barne,- og ungdomslitteratur; passe pedagogisk, passe kritisk, passe variert og med et godt og klart språk (...) Boka er illustrert med tegninger og svart/hvitt foto. En tøff tegneserie er det også - som illustrerer ulike reaksjoner på fredsprisen. Boka problematiserer i tillegg hva fred egentlig er, og hvorvidt den kan oppnås gjennom krig - slik Obama (og vel også Nobel) mener.

Cathrine Krøger, Dagbladet

Opplysningsperle om fredsprisen

(...) Det er en innholdsrik bok, enkel i språket og tilrettelagt for barn, men uten det barnslige preget som ofte kan redusere kvaliteten på slike informasjonsbøker (...) Hun bemerker seg med et språk som er presist i sin enkelhet, og hun er dyktig til å sette inn gode forklaringer der det er påkrevet (...) og denne boken er en fullbåren formidler av fredspriseventyret.

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Ivar Libæk er cand. philol. med historie hovedfag fra UiO. Han har blant annet vært gjesteforsker ved Det Norske Nobelinstitutt og arbeidet som prosjektmedarbeider ved Nobels Fredssenter. Libæk har vært medforfatter på en rekke historiske fagbøker og læreverk, blant annet jubileumsboken om Nobels fredspris og Cappelens historieverk for den videregående skolen. Libæk underviser i historie, samfunnsfag og norsk i videregående skole.

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og tidligere lektor ved Ski videregående skole. Han er medforfatter på et av Cappelen Damms historieverk for den videregående skolen og Globus Historie, Globus Ny utgave 5-7 og Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm for grunnskolen. Sammen med Ivar Libæk og Asle Sveen har han skrevet bøker om Nobels fredspris og norsk historie. Stenersen er for tiden daglig leder for Nobeliana, et firma som formidler kunnskap om fredsprisen.

Asle Sveen er cand. philol med historie hovedfag fra UiO. Han har vært forsker ved Nobelinstituttet og ILS (Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling) ved UiO og var prosjektmedarbeider ved Nobels Fredssenter. Sveen har vært medforfatter på jubileumsboken om Nobels fredspris og Cappelens historieverk til den videregående skolen. Han har skrevet historiske romaner for ungdom og har lang undervisningserfaring i historie, samfunnsfag, norsk og filosofi og underviser ved Valler videregående skole.

Bøker i serien