The Nobel peace prize av Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen (Ebok)
Ebok

The Nobel peace prize (Ebok)

Serie: Norwegian heritage 

Forfatter:

, og

John Irons (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Engelsk
Originaltittel: Nobels fredspris
Oversatt av: Irons, John
Serie: Norwegian heritage
ISBN/EAN: 9788281692367
Omtale The Nobel peace prize

THE NOBEL PEACE PRIZE was founded by the Swedish inventor and industrialist Alfred Bernhard Nobel (1833-1896). The prize has been awarded by the Norwegian Nobel Committee since 1901 and is regarded as the world's most prestigious award. NORWEGIAN HERITAGE is a series of books about our most important and best-known national icons. The respective titles introduce major personalities from the worlds of art and literature, science and sports, but also the many natural wonders of the country, as well as significant historical periods and cultural expressions. Each book offers an updated introduction to readers who wish to familiarize themselves with a given subject. For a full list of the series' titles, see www.norwegian-heritage.no

Til toppen

Andre utgaver

Nobels fredspris
Bokmål Innbundet 2012
Nobels fredspris
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen:

Anmeldelser The Nobel peace prize

Prisverdig om pris

... Kvanvigs hvorfor, hvordan og hvem-bok om Nobels fredspris er ikke redd for å formidle og drøfte det som er problematisk. (...) Hun forsøker ikke å banalisere og hun er heller ikke redd for å presentere konflikter og uenigheter for leseren (...) Dette er en bok som informerer og engasjerer.

Nina Goga, barnebokkritikk.no

Forbilledlig barnebok om Alfred Nobel og fredsprisen

(...) et forbilledlig eksempel på god barne,- og ungdomslitteratur; passe pedagogisk, passe kritisk, passe variert og med et godt og klart språk (...) Boka er illustrert med tegninger og svart/hvitt foto. En tøff tegneserie er det også - som illustrerer ulike reaksjoner på fredsprisen. Boka problematiserer i tillegg hva fred egentlig er, og hvorvidt den kan oppnås gjennom krig - slik Obama (og vel også Nobel) mener.

Cathrine Krøger, Dagbladet

Opplysningsperle om fredsprisen

(...) Det er en innholdsrik bok, enkel i språket og tilrettelagt for barn, men uten det barnslige preget som ofte kan redusere kvaliteten på slike informasjonsbøker (...) Hun bemerker seg med et språk som er presist i sin enkelhet, og hun er dyktig til å sette inn gode forklaringer der det er påkrevet (...) og denne boken er en fullbåren formidler av fredspriseventyret.

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Ivar Libæk er cand. philol. med historie hovedfag fra UiO. Han har blant annet vært gjesteforsker ved Det Norske Nobelinstitutt og arbeidet som prosjektmedarbeider ved Nobels Fredssenter. Libæk har vært medforfatter på en rekke historiske fagbøker og læreverk, blant annet jubileumsboken om Nobels fredspris og Cappelens historieverk for den videregående skolen. Libæk underviser i historie, samfunnsfag og norsk i videregående skole.

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og tidligere lektor ved Ski videregående skole. Han er medforfatter på et av Cappelen Damms historieverk for den videregående skolen og Globus Historie, Globus Ny utgave 5-7 og Samfunnsfag 5-7 fra Cappelen Damm for grunnskolen. Sammen med Ivar Libæk og Asle Sveen har han skrevet bøker om Nobels fredspris og norsk historie. Stenersen er for tiden daglig leder for Nobeliana, et firma som formidler kunnskap om fredsprisen.

Asle Sveen er cand. philol med historie hovedfag fra UiO. Han har vært forsker ved Nobelinstituttet og ILS (Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling) ved UiO og var prosjektmedarbeider ved Nobels Fredssenter. Sveen har vært medforfatter på jubileumsboken om Nobels fredspris og Cappelens historieverk til den videregående skolen. Han har skrevet historiske romaner for ungdom og har lang undervisningserfaring i historie, samfunnsfag, norsk og filosofi og underviser ved Valler videregående skole.

Bøker i serien